Find fede fastelavnskostumer

Hvornår er det lige at fastelavnen falder, og er du klar? Fastelavnssøndag falder altid syv uger før påskedag, hvilket i år vil være den 11. februar. Er du klar med fastelavnsboller og fede kostumer? Hvis ikke så kan du gennem denne artikel finde en masse inspiration til, hvordan du kan klæde dine børn ud i de fedeste kostumer, og du kan også lære om, hvordan traditionen om fastelavn opstod.
Så hvis du gerne vil give dine børn en sjov og festlig dag samt lære dem om de gamle traditioner, så kan du have stor glæde af at læse resten af denne artikel.

Udvalget er kæmpestort

Synes du også, at det kan være trættende at gå i fysiske legetøjsforretninger? Det er meget forståeligt, og derfor kan du sagtens finde dine kostumer på nettet. Internettet boomer nemlig med kostumer til begge køn, alle aldersgrupper og alle interesser. Så ligegyldigt om dine børn drømmer om at være prinsesse eller superhelt, når de skal slå katten af tønden, så kan du finde det perfekte kostume på nettet.
Fastelavn handler netop om, at børn skal have det sjovt, så spørg gerne dine børn om, hvad de har lyst til. Så kan I sidde derhjemme og finde flotte kostumer sammen uden stress, som måske kunne have opstået, hvis du skulle trækkes igennem fem forskellige legetøjsforretninger for at finde det perfekte kostume i den rigtige størrelse.
Når du har fundet det perfekte kostume sammen med dine børn, så er de helt sikkert klar til at slå hårdt til tønden, og hvem ved, måske de er heldige at blive udnævnt til kattekonge eller dronning.
Det hele startede naturligvis ikke med fastelavnsboller og prinsessekostumer, så i næste afsnit kan du blive klogere på, hvordan hele denne fantastiske tradition startede.

Sådan startede fastelavnstraditionen

Helt tilbage i antikken plejede romerne at fejre, at foråret var på vej, og de gamle egyptere fejrede at Nilen overgik sine breder, og at et nyt år var på vej.
Selv dengang og i mange år fremover har det været populært at feste og have det sjovt, men forskellen på dengang og nu er, at denne ældre tid var præget af bundne socialklasser og strenge normer. Men siden at fastelavn allerede dengang var et maskebal, så kunne alle slå sig løs, og selv den fattigste bonde kunne sidde til bords med rigmænd og riddere.
Siden den tid har fastelavn udviklet sig en del, dengang var festen nemlig kun for voksne, som skulle koble af efter et lang år med arbejde, men nu om dage er fastelavn blevet til børnenes fest.
Det at slå katten af tønden plejede at være en meget barsk tradition, som skulle resultere i, at en by kunne undgå at blive ramt af pest. Nu om dage er tønden heldigvis fyldt af slik, når den bliver banket på. Herved er fastelavn blevet forvandlet til en sjov tradition for hele familien, og ikke en overtroisk ofring af en sort kat.