Sådan får du mere at vide om SEO

Har du nogensinde hørt om SEO? Ønsker du at vide mere om det? Det er der ikke noget at sige til, da det er fantastisk at være bekendt med udtrykket og dets basale grundregler. Hvis du ønsker at vide mere om SEO, skal du blot læse med nedenfor. Her kan du få at vide, hvad det egentlig er, og hvorfor det er godt at vide noget om det. Læs med og bliv klogere!

Hvad er SEO?

SEO er et fagudtryk, der på engelsk hedder Search Engine Optimization og på dansk hedder Søgemaskineoptimering. Det betyder i bund og grund, at du kan skrive nogle artikler om nogle bestemte emner, så den eller de internetsider, du har lavet om disse bestemte emner, dukker op som en af de første, når folk søger på dem på Google.

Engang handlede det mest om at skrive nogle bestemte ord, så Google kunne genkende ordene og på den måde smide dine sider op først, men i dag er det blevet lidt mere kompliceret. Nu skal man faktisk også skrive en unik og uddybende tekst, der besvarer de spørgsmål, som verden måtte have.

Men i bund og grund – og ren basalt – handler det om at gøre som ordet på dansk siger – optimere søgemaskinen (til dine behov). Det vil altså sige, at når du arbejder med bedste seo, betyder det, at du gør siderne relevante i forhold til brugerens søgning, så de ender med at se dine sider først.

Den måde du gør siderne relevante i forhold til brugerne er ved at bruge bestemte ord og ved at skrive en nøjagtig, besvarende og unik artikel, der dækker over præcis det, der skal bruges. Der findes flere forskellige former for SEO blandt andet teknisk SEO, on-page SEO og linkbuilding, som til dels minder om hinanden, men alligevel er forskellige.

Når du arbejder med SEO, handler det derfor om at ramme helt rigtigt, så du kan sørge for, at det er dine sider, der kommer op først. Hvis de ikke gør det, bliver det svært nogensinde at komme til tops med dem.

Hvorfor skal jeg vide noget om SEO?

Det er uden tvivl vigtigt at vide noget om SEO, hvis du skal bruge det til noget i forhold til job eller virksomhed, men det er heller ikke noget, du bare sådan lige kan gøre. Det kræver en stor indsats og mange måneder, hvor du tester, overvejer, producerer og måler, så du i sidste ende kan bruge det til dine hjemmesider og gøre dem relevante.

Hvis du ved det helt basale om SEO, giver det dig muligheden for at videreudvikle dine evner inden for feltet, og så åbner det helt sikkert mange jobmuligheder, da de fleste virksomheder har brug for SEO-artikler til at komme frem i verden. Udover potentielle jobmuligheder giver det dig selvfølgelig også muligheden for at starte din egen virksomhed og komme forholdsvis hurtigt frem på internettet uden at have behov for alt for meget hjælp udefra.

SEO er utvivlsomt kommet for at blive, og hvis du ønsker kendskab til IT eller opstart af egen virksomhed, gør du dig selv en kæmpe tjeneste ved at lære mere om det.